Restituční miniseriál na Proglasu

27.08.2014 11:10

S následováníhodnou aktivitou přišlo litoměřické studio Radia Proglas a Biskupství litoměřické. Společnými silami připravili dvojdílný rozhlasový seriál na téma majetkového vyrovnání s církvemi a náb. společnostmi (tzv. církevních restitucí). A jelikož si pořad ještě můžete v nadcházejících dnech poslechnout či si ho najít v internetovém archivu Proglasu, přinášíme krátkou anonci.

Redaktorka Studia Štěpán Radia Proglas Vlasta Klekerová připravila s generálním vikářem litoměřické diecéze P. Stanislavem Přibylem, diecézní ekonomkou Zuzanou Bumbovou a advokátem Jakubem Křížem dvoudílný pořad s názvem Restituce.

První díl, který již naleznete v archivu (mms://audio.proglas.cz/audioarchiv/stream/audio_45134.wma), je zaměřen především na základní nastínění a vysvětlení problematiky zákona o navrácení ukradeného majetku z různých; hosté ve studiu se na věc dívají z různých úhlů pohledu, zamýšlí se nad jednotlivými aspekty problematiky.

Druhý díl, který bude reprízován v pondělí 1. září 2014 od 9. 30 ( a následně bude též v audio archivu Radia Proglas) je zaměřen více na praktickou rovinu hospodaření, osobní zkušenosti, průběh procesu vydávání atp.

To vše v příjemných 25 minutách na každý díl.

Více na https://dltm.cz/porad-o-restitucich-s-generalnim-vikarem-a-pracovniky-biskupstvi-litomerickeho.

Zdroj: Biskupství litoměřické