Kolínská fara bude opět sloužit farníkům

27.11.2015 14:45

Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP bude 29. listopadu 2015 od 10.00 hodin sloužit v kostele sv. Bartoloměje v Kolíně mši svatou, na kterou naváže žehnání opravené a dostavěné kolínské fary. Farní společenství tak bude mít k dispozici prostory pro společná setkávání i mimo čas bohoslužby.

„Na opravu chrámu sv. Bartoloměje jsme navázali opravou fary. Po nedělní mši svaté nebudou muset farníci chodit do kavárny, ale na čaj a na kafe půjdeme do nově opravených prostor. Nešlo jen o tom dát do pořádku dům. Lidé budou moci nyní žít farním životem, který nebude muset být omezen pouze na liturgická setkání,“ raduje se kolínský farář P. Libor Bulín.

Za celkem 15 milionů byla celá budova nejen opravena, ale vznikl také veliký sál přístupný z ulice, které bude vhodným prostorem pro nejrůznější setkávání. Na rekonstrukci významně přispěl kardinál Joachim Meisner z Kolína nad Rýnem, část zaplatilo Arcibiskupství pražské a zbytek dala farnost. Kromě jiného budou na faře moci bydlet také kněží rozsáhlé kolínské farnosti.

Více naleznete zde: https://www.apha.cz/kolinska-fara-bude-opet-slouzit-farnikum.

(Zdroj: Aleš Pištora, tisk.mluvčí Arcibiskupství pražského)