Majetkové vyrovnání v zajímavých televizních projektech

11.12.2013 11:44

  V českém televizním prostoru se v nedávné době objevily dva pořady, které by neměly uniknout všem zájemcům o informace k zákonu o majetkovém vyrovnání, jeho premisám i dopadům. Jelikož zde naleznete množství zajímavých informací a odpovědí na některé palčivé otázky či nejasnosti, dovolujeme si vám tyto pořady TV NOE představit podrobněji.

Prvním z nich je listopadový pořad V souvislostech, kde byl hostem Veroniky Sedláčkové ekonom Jíří Schwarz z Národohospodářské fakulty VŠE. Nad majetkovým vyrovnáním se zamýšlí "řečí čísel" a vysvětluje některé skutečnosti, které jsou mnohdy interpretovány zavádějícím způsobem.

Doc. Schwarz tak na věc nahlíží pohledem, který tu v současné diskusi někdy chybí. Osmnáctiminutový pořad z dílny ADV studia můžete kdykoli vidět zde.


 

Druhým pořadem, na který si dovolujeme upozornit, je novinka s názvem Dům nejen ze skla.  Tento měsíčník reaguje na potřebu větší informovanosti české společnosti o dění v Římskokatolické církvi.

Hostem prvního dílu byl generální sekretář ČBK Mons. Tomáš Holub; odpovídá především na otázky týkající se zákona 428/2012 Sb. Divák se zde dozví vše podstatné, mnohdy za užití zajímavých a snadno zapamatovatelných příměrů.

Reprízy pořadu bude TV NOE vysílat již dnes, ve středu 13. prosince 2013 od 13.35; další možnosti k vidění jsou v pátek 13. 12. od 10.05, neděli 15. 12. od 18.15, čtvrtek 19. 12. v 8.20 a konečně i v pondělí 30. 12. od 8.55 hod. Více na www.tvnoe.cz.

(František Jemelka, Tiskové středisko ČBK)